Aan het hoofd van Trinity Canyon Vineyards staat Hovakim Saghatelyan, medeoprichter en uitvoerend directeur, die vaak de "filosoof van de wijn" wordt genoemd. Als auteur van het boek Aygi speelt hij een belangrijke rol in de promotie van Armeense wijnen. Naast hem staat Artem Parseghyan, een ervaren wijnmaker met meer dan tien jaar expertise, die lesgeeft aan de Wijnacademie van Jerevan. Met twee masterdiploma’s in wetenschap combineert hij technische kennis met een diepe passie voor wijn.
Hoewel Trinity experimenteert met internationale druivensoorten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay, ligt de echte identiteit van het wijndomein in de inheemse Armeense druiven. De Areni-druif, de iconische rode druivensoort van Armenië, vormt de basis van de wijnen Trinity Eh en Trinity 6100, genoemd naar de oudste bekende wijnkelder ter wereld, ontdekt in de Areni-1-grot, die 6100 jaar oud is.
Innovatie en traditie komen samen in het gebruik van aardewerken amphorae (karas) voor de wijnproductie – een oude techniek die Trinity blijft voortzetten met zijn natuurlijke wijnen Trinity Ancestors' Areni en Trinity Ancestors' Voskehat.
Met zijn unieke aanpak, die authenticiteit en expertise combineert, is Trinity Canyon Vineyards een sleutelfiguur in de heropleving van de Armeense wijn.